Tuesday, April 3, 2012

Thai Baked Shrimp with Glass Noodle : Goong Ob Woon Sen


     If your supermarket already cut of cilantro root and you can’t find it anywhere you could use the stem part of cilantro instead J But the favor won’t strong like the root.   Also with if you can’t find Chinese celery it not a big deal ;-) You can use cilantro or spring onion instead for garnishing.

     I film this recipe for two times LOL first time was fail because I miss some shot, so I just film and edit this video on the same day with the upload date -_-“

Hope everyone will enjoy my recipe ^___^


Ingredients: (1 serving)
  • 40g. Thai Glass noodle (Bean Thread)
  • 4 medium size Shrimps, Pawns
  • 3-4 small pieces Pork fat, Bacon, or Pork belly
  • 4 slices Ginger
  • 2 cloves Garlic
  • 10 Black Pepper Corn
  • 1 Cilantro root or 4-5 Stem part
  • ¼ cup Chinese Celery, Cilantro or Spring Onion

  • 2 tbs. Oyster Sauce
  • 2 ts. Fish Sauce
  • 2 ts. Soy Sauce
  • 1 ts. Sugar
  • 1 ts. Sweet Soy Sauce (or more 1 ts. Sugar)
  • 1 ts. White Pepper Powder (or Black pepper powder)
  • Water


ส่วนผสม: (สำหรับ 1 ที่)
  • วุ้นเส้น (แบบแห้ง) 40 กรัม
  • กุ้งขนาดกลาง 4 ตัว
  • มันหมู หมูสามชั้น หรือเบคอน 3-4 ชิ้น
  • ขิง ฝานบางๆ 3-4 ชิ้น
  • กระเทียม 2 กลีบ
  • เม็ดพริกไทยดำ 10 เม็ด
  • รากผักชี 1 ราก
  • คึ่นไช่ 1 ต้น
  • ซอสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ
  • น้ำปลา 2 ช้อนชา
  • ซีอิ๊วขาว 2 ช้อนชา
  • น้ำตาล 1 ช้อนชา
  • ซีอิ๊วหวาน 1 ช้อนชา (หรือ น้ำตาลอีก 1 ช้อนชา)
  • พริกไทยขาวป่น 1 ช้อนชา
  • น้ำเปล่า
Watch How to make Goong Ob Woon Sen


No comments: